Antares Group a pozitionat Romania pe harta CNG Europe, retea ce reuneste toate tarile din Europa care detin statii GNC (gaz natural comprimat).

antares-cng6
Pe site-ul http://cngeurope.com sunt inregistrate pana la momentul actual 3049 statii de alimentare cu GNC din Europa. Cele mai multe statii de alimentare apartin tarilor precum Italia (1046 statii) si Germania (921 statii). Numarul total al autovehiculelor pe GNC inregistrate in Europa este de aproximativ 1,9 milioane.
Romania era, pana acum, singura tara din UE care nu detinea statii de alimentare pentru masinile care merg pe gaz natural comprimat. Prima statie GNC din Romania este deschisa de catre Antares Group la drumul European E 81 A in Ramnicu Valcea.
Pretul gazului natural comprimat in Romania este 3.29 lei/kg, aproximativ 0.74 EURO/kg. Astfel, daca o masina consuma 6 kg gaz/100 km, pretul va fi de 19,74 ron/100 km. O masina alimentata cu gaz natural comprimat are o autonomie de pana la 500 km si este in medie cu 50% mai economica.
http://cngeurope.com/countries/romania/

2 thoughts on “Antares Group a pozitionat Romania pe harta CNG Europe, retea ce reuneste toate tarile din Europa care detin statii GNC (gaz natural comprimat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *