Cu GNC conduci ecologic

12191007_916535228401083_6109845523710074614_n

1. Gazul natural comprimat (GNC) e carburantul fosil cu cea mai curata ardere. Vehiculele pe gaz natural emit cu pana la 30% mai putin gaze cu efect de sera decat vehiculele pe benzina sau motorina.
2. Spre deosebire de benzina, gazul natural folosit pentru alimentarea vehiculelor nu contine aditivi toxici de plumb organic sau benzen, aceasta din urmă fiind extrem de cancerigena.
3. GNC reduce emisiile de monoxid de carbon cu 95%, comparativ cu benzina, emisiile de hidrocarburi cu 80% și oxizi de azot cu 30%.
4. GNC nu conține sulf, pulberi în suspensie, plumb sau urme de metale grele.
5. Gazul natural nu este toxic sau coroziv si nu contamineaza apele subterane. Nu există nici un risc de mediu în caz de scurgere, în contrast cu efectele nocive asupra mediului determinate de scurgerile de petrol.
6. Motoarele GNC reduc poluarea sonoră, fiind mai silențioase decât motoarele pe benzină și mai ales cele Diesel (cu 50-70% mai silentioase decat masinile cu motor Diesel).
7. GNC respecta cele mai stricte standarde de mediu impuse de guverne și agențiile de reglementare. Este carburantul utilizat pe scară largă cu cele mai scazute niveluri de contaminare.
Sursa: http://www.ngvjournal.com/

Mai multe informatii legate de GNC in Romania gasesti si aici: http://natural-gas.ro/antares/ si pe pagina noastra de Facebook – Antares natural gas .

One thought on “Cu GNC conduci ecologic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *