Cu GNC conduci in SIGURANTA

CU O MASINA ALIMENTATA CU GNC (gaz natural comprimat) CONDUCI IN SIGURANTA

1. GNC-ul nu este o tehnologie nouă. Ea are 70 de ani de istorie si este o idee veche ajunsa la maturitate. Progresele tehnologice ale GNC-ului sunt constante.

2. Fiind mai ușor decât aerul, în cazul unei eventuale scurgeri, gazul natural comprimat se disipeaza rapid, diminuând considerabil riscul de accidente. În schimb, scurgerile de benzină cresc riscul de incendiu și explozie considerabil în timpul unui accident sau scurgeri.

3. GNC-ul necesită o temperatură de 600º C pentru aprindere, în timp ce benzina si GPL-ul (gazul petrolier lichefiat) se aprind la 450º C. Acesta este motivul pentru care este mult mai puțin probabil ca o masina alimentata cu GNC sa ia foc.

4. Circuitul de combustibil pentru gazul natural este ermetic și nu permite patrunderea aerului in interior. Prin urmare, nu există nici o aprindere spontană. Dimpotrivă, în rezervoarele cu combustibili lichizi, există întotdeauna un amestec inflamabil, deoarece acestea sunt deschise în atmosferă.

5. Instalatia si cilindrii de depozitare au la baza tehnologie moderna si testata; in statii, alimentarea se face exclusiv de catre personal autorizat. Cilindrii sunt fabricati în conformitate cu norme stricte de siguranță și sunt supusi unor teste cu presiuni mult mai mari decât cele existente în cadrul unei reumpleri regulate.

6. Datorită robusteții lor, structurii, formei și locației în interiorul vehiculului, cilindrii sunt mult mai puțin periculosi decât un tanc de benzină în caz de coliziune. De exemplu, cilindrii sunt supusi testelor cu foc și arme de foc.
Sursa: http://www.ngvjournal.com/

Mai multe informatii legate de GNC in Romania gasesti pe paginahttp://natural-gas.ro/antares/ si in postarile de pe pagina noastra de Facebook- Antares natural gas .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *